Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Retreat! Retreat!

Το Σέφιλντ της Αγγλίας μπορεί να παινεύεται όχι μόνο για τους Pulp, τους Longpigs, τον Richard Hawley, τους Moloko, τους Arctic Monkeys, τις Long Blondes τους Little Man Tate (ποιους;) ή ακόμη και για την εταιρεία Wrap αλλά –τουλάχιστον θα έπρεπε- και για τους 65daysofstatic (οι οποίοι ωστόσο αναρωτιούνται στο myspace τους «πώς σκατά θα φύγουμε από αυτή την ψόφια πόλη;»).

Μακριά από την indie pop, ίσως πιο κοντά στην σύγχρονη ηλεκτρονική πειραματική σκηνή, παρότι οι κιθάρες τους μπιμπ και δέρνουν, οι 65daysofstatic από το 2004 και μετά έχουν κυκλοφορήσει τρεις δίσκους, τον έναν καλύτερο από τον άλλον. Οι ειδικοί αποκαλούν τη μουσική τους math rock (ξαδερφάκι του post rock). Κιθάρες, λούμπες, samples, εκκωφαντικά ντραμς (ηλεκτρονικά και μη). Δεν είναι να τους ακούς και κάθε μέρα, όμως όταν τους ακούς, αντιλαμβάνεσαι ότι ανεβάζουν τη μουσική σε άλλο επίπεδο.

  • Σχετικό από την μπλογκόσφαιρα εδώ.
  • Ακολουθεί το βίντεο του "Retreat! Retreat!". Μπορείτε να κατεβάσετε και τα τρία κομμάτια του σινγκλ από το site της δισκογραφικής Monotreme, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: