Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Περαστικά!


Στο δικό μου μικρόκοσμο τα τρία πιο χορευτικά κομμάτια ever είναι το "The Snake" του Αλ Γουίλσον , το "The only one I know" των Charlatans και το "Born Slippy" των Underworld. Αυτό το τελευταίο μάλιστα αδυνατούσα ποτέ να το φανταστώ όχι ρεμιξαρισμένο ή διασκευασμένο αλλά πλήρως ανακατασκευασμένο.

Και όμως. Οι Get well soon, στο δίσκο τους "Rest now weary head, you will get well soon", ανατρέπουν πλήρως τη δομή του τραγουδιού. Και να ήταν μόνο αυτό! Με έναν υπέροχα μελωδικό τρόπο καταφέρνουν να θυμίζουν -ταυτόχρονα- τις καλύτερες στιγμές των Radiohead, των Arcade fire, των National, ακόμη και των Beirut. Μια δισκαρά από το πουθενά που ακούγεται απνευστί, από την αρχή έως το τέλος. Εχω πάθει κολούμπρα, σε τέτοιο βαθμό που δεν ξέρω ποιο απ΄ τα τραγούδια τους να αναρτήσω: Το Christmas in adventure parks; Το If this hat is missing; Το You/Aurora/You/Seaside; To Witches! Witches! Rest Now In The Fire; (τα λινκ οδηγούν στα αντίστοιχα βίντεο στο γιουτιούμπ)

Ας είναι. Αφού αρχικά με εντυπωσίασε η διασκευή στο Born slippy, ας θυμηθώ πρώτα την εκτέλεση των Underworld και μετά ας ξανακούσω αυτήν των Get Well Soon.






Δεν υπάρχουν σχόλια: